Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه توجیهی جمعی از ائمه جماعات و رابطان پایگاه‌های حفظ قرآن کریم در مساجد سطح استان تهران به منظور اعلام رسمی موجودیت «ستاد مردمی پایگاه‌های حفظ قرآن کریم در مساجد» پنجم مردادماه با حضور محمدمهدی بحرالعلوم، محمدجواد تجلیان و تعدادی از ائمه جماعات مساجد استان تهران و رابطان آنها برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جلسه تجلیان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره حفظ قرآن گفت: فعالیت‌های مربوط به حفظ قرآن پس از تأکید رهبر انقلاب بیش از یک دهه است که پیگیری می‌شود و اقدامات خوبی هم در این زمینه صورت گرفته است.

وی به دیدار مقام معظم رهبری با جامعه قرآنی در طلیعه ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: در این دیدار رهبر انقلاب بار دیگر بر این موضوع تاکید داشتند. پس از آن اتفاقاتی رخ داد، اما آنچه مسلم است این است که فاصله بسیار زیادی با مطالبه مطرح شده پیدا کرده‌ایم.

شناسایی ۷۰ مسجد و اجرای آزمایشی در ۱۴ مسجد

تجلیان به اعلام موجودیت ستاد مردمی پایگاه‌های حفظ قرآن در مساجد استان تهران اشاره و تصریح کرد: تاکنون هفتاد مسجد در استان تهران برای این منظور نقطه‌زنی و شناسایی شده است، اما شروع کار در استان تهران به صورت آزمایشی و با مشارکت ۱۴ مسجد خواهد بود.

این فعال قرآنی به اقداماتی که مساجد برای این کار مستلزم انجام هستند، اشاره و اظهار کرد: اولین مقوله در این طرح جذب مخاطبان به حفظ قرآن کریم است. رابطان این طرح حتماً باید با مدارس مناطق خود ارتباط داشته باشند، یعنی در بستر ارتباط با مدارس و مدیران مدارس است که می‌توان به ایجاد تعامل بین مسجد و مدرسه برای جذب دانش‌آموزان به این طرح امیدوار بود.

وی افزود: بحث دومی که رابطان مساجد باید مورد توجه قرار دهند، ایجاد انگیزه در بین مخاطبان برای گرایش به سمت حفظ قرآن کریم است. تهیه بسته تشویقی برای مخاطبان می‌تواند یکی از راه‌های ایجاد عطش و انگیزه‌بخشی در این زمینه باشد.

تجلیان یکی از ارکان پایگاه‌های مردمی حفظ قرآن در مساجد را استادان حفظ قرآن معرفی کرد و گفت: بیش از هزار استاد حفظ قرآن در استان تهران دارای مدرک آموزشی هستند که اکثر این استادان نیز حافظ کل قرآن هستند.

آغاز ثبت‌نام از هشتم مردادماه

وی در مورد زمانبندی اجرای این طرح بیان کرد: با توجه به اینکه در آستانه ماه محرم قرار داریم، پیش‌بینی شده است از شروع طرح از هشتم مردادماه باشد و ثبت‌نام برای حضور در این طرح از هشتم مردادماه به مدت دو هفته ادامه داشته باشد. از شنبه بیست و ‌دوم ‌مردادماه نیز مساجد آماده شده و معرفی می‌شوند.

تجلیان در پایان بار دیگر به فعال شدن ستاد مردمی پایگاه‌های حفظ قرآن در استان تهران و کاملاً مردمی بودن آن اشاره و اظهار کرد: هفت نفر از استادان حفظ قرآن به دور از وابستگی‌های سازمانی آنها، عضو این ستاد مردمی هستند که شامل حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، محمدمهدی بحرالعلوم، زرنوشه فراهانی، امیر آقایی، الهام ماندگارمهر و نجمه شبانی‌قهرودی هستند.

در بخش دیگری از این مراسم محمدمهدی بحرالعلوم، سخنگوی ستاد مردمی پایگاه‌های حفظ قرآن کریم، حافظ کل قرآن و از مدرسان حفظ قرآن نیز به بیان برخی نکات پرداخت.

وی به صحبت‌های مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۰ که به موضوع تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم اختصاص داشت اشاره و اظهار کرد: پس از ۱۰ سال هنوز اتفاق نهضت گونه‌ای که منجر به حفظ این تعداد حافظ قرآن شود، رخ نداده است.

دلایل محقق نشدن مطالبه قرآنی مقام معظم رهبری

بحرالعلوم به حضور خود در ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم به عنوان عضو حقیقی و مسئول دبیرخانه آن اشاره کرد و گفت: در آن ستاد مطالعات فراوانی در مورد دلایل محقق نشدن مطالبه مقام معظم رهبری صورت گرفت و بیش از بیست علت برای این کار مطرح شد. یکی از مهم‌ترین دلایل این عدم تحقق جاری نبودن فرهنگ حفظ قرآن در بین مردم بوده است. در گذشته این فرهنگ مقداری بهتر بوده و شاهد بوده‌ایم که حداقل در مکاتب حفظ جز ۳۰ قرآن جز دروس آموزشی بوده است اما در حال حاضر چنین نگاه و توجهی وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد تا حفظ قرآن کریم به عنوان یک فرهنگ در فعالیت‌های روزمره مردم رسوخ کند، گفت: در حال حاضر محرم و نوروز دو مناسبتی هستند که در فرهنگ عمومی مردم رسوخ کرده و به همین خاطر است که از هفته‌های قبل از شروع این دو مناسبت مردم خود را درگیر آن می‌کنند.

این حافظ کل قرآن با تأکید بر اینکه مساجد نماد فعالیت‌های دینی - مردمی هستند، گفت: مقام معظم رهبری در بیانات خود نامی از آموزش و پرورش که جامعه هدف حفظ قرآن در آنجا مشغول آموزش هستند، نبرد بلکه به مساجد اشاره کردند. همین برای نشان دادن اهمیت مساجد کفایت می‌کند.

وی به شروع برنامه‌ریزی‌ها برای شکل‌گیری ستاد مردمی پایگاه‌های حفظ قرآن در مساجد از دو ماه قبل اشاره کرد و گفت: جلسات این ستاد با حضور اعضای معرفی شده بدون عناوین دولتی آنها برگزار شد تا بر مردمی بودن این کار حرکت تأکید بیشتری کرده باشیم. آنچه طراحی شده این است که اگر حتی یک مسجد این کار را درست انجام دهد، می‌تواند به عنوان الگوی دیگر مساجد مطرح شود.

بحرالعلوم با تأکید بر اینکه الگویی که به دنبال آن هستیم ایجاد یک پایگاه حفظ قرآن است نه یک جلسه حفظ قرآن، بیان کرد: اینکه کار باید از کجا، چگونه و در کدام گروه‌های مخشص شروع شود روشن شده و برخی موارد دیگر نیز در ادامه راه روشن خواهد شد.

در بخش دیگری از این مراسم برخی از ائمه جماعات و رابطان مساجد نیز به بیان دیدگاه‌های خود در مورد این طرح پرداختند.

این طرح کاملاً مردمی بوده و در مرحله اول اجرای آن ۷۰ مسجد شناسایی شده و در فاز آزمایشی ۱۴ مسجد از بین آنها در سطح استان تهران انتخاب شده است.

کد خبر 5549051

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری امیر آقایی ماه مبارك رمضان قرآن کریم مسابقات قرآنی قرآن کریم محرم 1401 انقلاب اسلامی ایران هیات مذهبی مباهله مقام معظم رهبری قرآن سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت های قرآنی آیت الله خامنه ای شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور عراق تهران پایگاه های حفظ قرآن مقام معظم رهبری استان تهران حفظ قرآن کریم ۱۴ مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۷۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: تحریم مردمی رستوران‌های اسرائیلی را ورشکست کرد

به نوشته روزنامه پر مخاطب رژیم صهیونیستی، رستوران‌های اسرائیلی و مرتبط با اسرائیل در سرتاسر جهان با موج گسترده‌ای از تحریم مواجه هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص در گزارشی نوشت: رستوران‌های اسرائیلی از زمان آغاز جنگ غزه، با موج گسترده‌ای از تحریم مواجه شده‌اند.

این رسانه عبری زبان نوشت، در هفتمین ماه از آغاز جنگ غزه که در اکتبر گذشته آغاز شد، می‌توان اعلام کرد که رستوران‌های اسرائیلی و مرتبط با اسرائیل با موج گسترده‌ای از تحریم در سرتاسر جهان مواجه هستند.

نویسنده گزارش آورده است، همزمان با ادامه حملات اسرائیل علیه نوار غزه، امروز شاهد آن هستیم که سر آشپزهای مشهور فعال در این رستوران‌ها هویت خود را از مردم پنهان می‌کنند، زیرا مردم جهان رستوران‌های اسرائیلی را در حال حاضر تحریم کرده‌اند، این در حالی است که این رستوران‌ها طی یک دهه گذشته یکی از پر مشتری‌‌ترین رستوران‌های جهانی محسوب می‌شدند.

هاآرتص همچنین خبر داد، رستوران داران در اسرائیل هم از 15 اکتبر گذشته اعلام کردند به دلیل جنگ دیگر مالیات پرداخت نخواهند کرد.

اتحادیه رستوران داران اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد، تصمیم دولت در رابطه با معاف کردن شرکت‌‌هایی که در شعاع 40 کیلومتری مناطق درگیری قرار دارند از پرداخت مالیات ما را شوکه کرد زیرا این رستوران‌ها هستند که از آن زمان به بعد به طور کامل تعطیل شده‌اند.

در بعد بین المللی نیز چندی پیش شرکت فست فود کنتاکی مالزی در بیانیه‌ای اعلام کرد بیش از یکصد شعبه خود را در این کشور به شکل موقت تعطیل می‌کند تا بتواند پاسخگوی شرایط اقتصادی دشواری که دچار آن شده است، گردد.

گفتنی است رسانه‌های محلی مالزی اعلام کرده بودند که این تصمیم کنتاکی به دلیل تحریم گسترده رستوران‌های آمریکایی حامی اسرائیل توسط مردم مالزی صورت گرفته است.

به نوشته این رسانه‌ها، از زمان آغاز جنگ غزه، مردم مالزی برخی از کالاها و خدمات شرکت‌های جهانی به ویژه رستوران‌ها و برخی از مارک‌های پوشاک آمریکایی را به دلیل روابط و حمایتی که آنها از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه مردم غزه دارند، تحریم کرده و زیان‌های هنگفتی به آنها وارد کرده‌اند.

در همین راستا روزنامه یدیعوت آحارانوت هم در گزارشی خبر داده بود که 900 نفر از صاحبان رستوران‌ها و شخصیت‌های بارز صنایع غذایی آمریکایی شمالی با امضای طوماری خواهان تحریم غذاهای اسرائیل در اعتراض به نسل کشی صورت گرفته در غزه شدند.

یدیعوت آحارانوت به نقل از این طومار آورده است، اسرئیل با سرقت هویت غذاهای فلسطینی سعی در محو آنها در جهان آشپزی دارد همان طور که برای محو ملت فلسطین تلاش می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد
  • هاآرتص: تحریم مردمی رستوران‌های اسرائیلی را ورشکست کرد
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • البرز رتبه نخست ثبت اعضا در طرح رویداد سامانه بچه های مسجد
  • استان البرز رتبه نخست ثبت اعضاء را در طرح رویداد سامانه بچه‌های مسجد کسب کرد