Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@13:11:38 GMT

ترتیل سریع جزء هشتم قرآن / عذاب خدا بر سر یک قوم متمدن

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۳۶۹۳

ترتیل سریع جزء هشتم قرآن / عذاب خدا بر سر یک قوم متمدن

تمدن قوم ثمود در نوع خود بسیار پیشرفته بود به گونه‌ای که از قطعه‌سنگ‌های کوه، ساختمان ساختند و برای محافظت از خود، پناهگاه‌های محکمی ایجاد کردند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جزء هشتم قرآن از آیه 111 سوره انعام آغاز و تا آیه 87 سوره اعراف ادامه دارد. از جمله مفاهیم این سوره شامل تحریم گوشت برخی حیوانات، نیکی نسبت به والدین، عدم کم فروشى، ادای حق پیمانه و وزن، وفا به عهد الهى، پرهیز از اسراف،‌ مراقبت نسبت به مال یتیم، ماجرای خلقت حضرت آدم (ع) و دشمنی ابلیس،‌ سکونت آدم و حوا در بهشت و ماجرای هبوط، وصف اصحاب بهشت،‌ ماجرای اصحاب الأعراف در بهشت،‌ ماجرای نوح نبی علیه‌السلام و نجات‌شان از طوفان، ماجرای هود نبی و قوم عاد،  ماجرای صالح نبی و قوم ثمود، ماجرای لوط نبی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به دیده عبرت به قصه‌های انبیاء‌ و رسولان علیهم‌السلام در سوره اعراف توجه کنیم،‌ در می‌یابیم هر کدام از آنها دارای پیام‌های زیادی است و گاهاً مصداق امروزی دارد. به عنوان نمونه درباره قوم ثمود و پیامبرشان صالح نبی علیه‌السلام نکات عبرت‌انگیزی وجود دارد. ثمود، امّتی از عرب بودند که پس از قوم عاد به وجود آمدند و در سرزمین وادی‌القری (بین مکه و شام ) در شهر حِجر (که هم اکنون بعضی از آثار آن شهر در میان تخته سنگ‌های عظیم دیده می‌شود) می‌زیستند، و از قبایل مختلف تشکیل شده بودند و همچون قوم عاد در بت‌پرستی، فساد، ظلم و طغیان غرق شده بودند و زندگی‌شان سراسر انحراف و تباهی بود. تمدن آنها در نوع خود بسیار پیشرفته بود به گونه‌ای که از قطعه‌سنگ‌های کوه، ساختمان ساختند و برای محافظت از خود، پناهگاه‌های محکمی ایجاد کرده بودند. دنیاپرستی آنها را فراگرفته بود و سراسر سرزمین‌شان را آلودگی گناه و بت‌پرستی فراگرفته بود. خداوند درباره وصف آنها در آیه74 سوره اعراف می‌فرماید «وَ اذْکُرُوا إِذْ جَعَلَکُمْ خُلَفَاءَ مِنْ بَعْدِ عَادٍ وَبَوَّأَکُمْ فِی الْأَرْضِ تَتَّخِذُونَ مِنْ سُهُولِهَا قُصُورًا وَتَنْحِتُونَ الْجِبَالَ بُیُوتًا ۖ فَاذْکُرُوا آلَاءَ اللَّهِ وَلَا تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ مُفْسِدِینَ»؛ یعنی و به یاد آورید که خدا شما را جانشینانی پس از قوم عاد قرار داد و در زمین، جای [مناسبی] به شما بخشید که از مکان‌های هموارش برای خود قصرها بنا می‌کنید و از کوه‌ها خانه‌هایی می‌تراشید؛ پس نعمت‌های خدا را یاد کنید و در زمین تبه‌کارانه فتنه و آشوب برپا نکنید.

در چنین شرایطی بود که خداوند صالح نبی را به‌سوی‌شان مبعوث کرد تا آنها را دعوت به عبودیت خدا کند و از بت‌پرستی باز دارد. بعد شتری را به عنوان آیه‌ای معجزه‌گونه برای آنها معرفی کرد و دستور داد آن را پی نکنند وگرنه عذاب الهی آنها را در بر می‌گیرد، اما طبق معمول، بزرگان و اشراف قوم، متکبرانه برابر صالح ایستادند و به تبلیغ علیه این رسول بزرگوار پرداختند. تداوم تکبر آنها سبب شد تا ناقه صالح را پی کنند و گستاخانه به آن رسول بزرگوار گفتند وعده‌ای که از عذاب به ما دادی، برایمان بیاور. خداوند نیز آنها را با عذابی به نام «رجفه» که زلزله‌ای سهمگین بود، عذاب کرد: «فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ فَأَصْبَحُوا فِی دَارِهِمْ جَاثِمِینَ» پس زلزله‌ای سخت آنان را فرا گرفت و در خانه‌های‌شان [به رو درافتاده] جسمی بی‌جان شدند.

ترتیل سریع جزء اول قرآنترتیل سریع جزء دوم قرآن / ویژگی اهل صبرترتیل سریع جزء سوم قرآن / پرهیز از دوستی با دشمنانترتیل سریع جزء چهارم قرآن / خطر ربا برای جامعهترتیل سریع جزء پنجم قرآنترتیل سریع جزء هفتم قرآن / ابراهیم نبی در ملکوت چه دید؟

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قرآن کریم قرآن کریم سریع جزء قوم عاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۳۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری شبکه برق شادگان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، جمال صالح‌زاده گفت: بر اثر توفان در شادگان، تعدادی از دکل‌های فشار قوی سقوط کردند و بریدگی سیم‌های برق رخ داد و آسیب جدی به شبکه برق وارد شد و ایستگاه اصلی شهرستان را دچار مشکل کرد.

وی افزود: این مشکل باعث قطع شدن برق در برخی مناطق شهرستان شادگان شد و برق در این مناطق ناپایدار بود.

صالح زاده ادامه داد: با سرعت عملی که متخصصان و نیرو‌های سازمان برق برای رفع این مشکل داشتند اکنون برق در تمامی مناطق شهرستان شادگان به پایداری رسید.

شادگان در فاصله ۷۰ کیلومتری اهواز مرکز استان خوزستان واقع است.

دیگر خبرها

  • ببینید | حجت‌الاسلام قرائتی: هر کاری که دشمن را جر بدهد، عمل صالح است
  • پایداری شبکه برق شادگان
  • ترتیل صفحه 245 کلام الله مجید+ صوت
  • محور بندر امام آبادان بازگشایی شد
  • اعلام داوران هفته بیست و هشتم لیگ برتر
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • تلاش رژیم صهیونیستی برای نشان دادن یک چهره متمدن از خود بی نتیجه است
  • ورود سیلاب به جاده ارتباطی صالح آباد-ایلام
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • جشنواره روستایی عشایری آسمان هشتم در بوشهر دارای عمق و پیشرفت بود